Opis produktu
Firma Bagmasz jest wyłącznym przedstawicielem na terenie Polski urządzeń włoskiej firmy Verona Forni www.veronaforni.com
Piec rurowy włoskiej firmy Agiv Forni, to rezultat wielu lat doświadczeń i poszukiwań najnowszych rozwiązań technicznych. Piec rurowy Agiv Forni, to gwarancja:
- jednolitego wypieku dla wszystkich rodzajów pieczywa;
- minimalnego spadku temperatury wypieku po załadunku pieca; duża bezwładność cieplna np. piec piekarniczy 22m waży 12,5 t)
- równomiernego wypieku na każdej z komór (nie posiada systemów regulacji, wypiek odbywa się na hertach ustawionych na rurkach)
- bardzo wydajnego zaparowania, którego nie da się powtórzyć w innych piecach rurowych (zainstalowane po 2 generatory pary w każdej komorze wypiekowej)
- energooszczędności (izolacją jest beton oraz wełna mineralna)
- niezawodności (nie posiada wentylatorów wymienników ciepła itd.)
- długowieczności (rurki o grubości 5,5mm nie są stosowane w nowych tego typu piecach)
Piec ceramiczno-rurowy czteromodułowy
Specyfikacja techniczna
48P0 | 48P2 | 48P3 | 412T1 | 412T2 | 412T2 | 412P1 | 412P2 | 416T2 | 416T3 | 416P1 | 416P2 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ilość | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
pow. wypiekowa m2 | 8,00 | 10,00 | 11,90 | 11,90 | 14,90 | 17,80 | 20,80 | 22,30 | 19,70 | 23,70 | 27,60 | 29,60 |
wymiary komór mm | 1230x1610 | 1230x2010 | 1230x2410 | 1850x1610 | 1850x2010 | 1850x2410 | 1850x2810 | 1850x3010 | 2460x2010 | 2460x2410 | 2460x2810 | 2460x3010 |
wymiary zew. pieca mm | 1970x2990x2300 | 1970x3390x2300 | 1970x3790x2300 | 2580x2990x2300 | 2580x3390x2300 | 2580x3790x2300 | 2580x4190x2300 | 2580x4390x2300 | 3200x3390x2300 | 3200x3790x2300 | 3200x4190x2300 | 3200x4390x2300 |
moc kcal | 63.000 | 73.00 | 83.000 | 93.000 | 97.000 | 110.000 | 125.000 | 132.000 | 115.000 | 130.000 | 135.000 | 140.000 |
waga kg | 7200 | 8200 | 9000 | 9000 | 9600 | 10500 | 11700 | 12500 | 11800 | 13400 | 14600 | 15000 |
W swojej ofercie posiadamy również piece trzymodułowe, których ofertę możemy Państwu przesłać na adres e-mailowy.