Opis produktu
Komora garownicza, to urządzenie niezbędne w każdej piekarni. Umożliwia przeprowadzenie kluczowego etapu w produkcji pieczywa. To właśnie w komorze garowniczej wyroby z ciasta przechodzą proces garowania w odpowiednich warunkach wilgotności, temperatury a także obrotu powietrza.
- rama posiada wykonanie z płyt warstwowych z rdzeniem ze sztwynej pianki poliuretanowej o grubości 60 mm
- stała izolacyjność przez cały czas użytkowania;
- efektywne zatrzymywanie ciepła w komorze oraz wygodna kontrola temperatury;
- rdzeń izolacyjny odporny na zagrzybienie i rozwój pleśni;
- okładziny zewnętrzne wyprodukowane z blachy kwasoodpornej;
- drzwi posiadają mechanizm samoczynnego domykania, a także zostały wyposażone w duże okna, co pozwala monitorować stan rozrostu ciasta
Każda komora fermentacyjna wykonana jest zgodnie z indywidualnym zamówieniem i potrzebami Klienta.